DİSK-AR’dan yeni bir kitap daha: ILO 100. Yıl Kitabı yayımlandı!

DİSK-AR’ın hazırldığı yeni kitap ILO 100. Yıl Kitabı Çalışma Hakkı ve Çalışmanın Geleceği yayımlandı. Kitap Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nün 100. kuruluş yıldönümü için düzenlenen konferansa sunulan makale ve bildirilerden oluşuyor.

ILO’nun 100. kuruluş yıldönümü vesilesiyle DİSK, 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Tabip Odası Konferans Salonu’nda  “Barış İstiyorsanız Adalet Ekin-Çalışma Hakları ve Çalışmanın Geleceği” isimli bir uluslararası konferans düzenledi. Konferans, ILO’nun 100. yılı sebebiyle Türkiye’de düzenlenen ilk bilimsel etkinlik oldu.

Konferans hazırlıkları Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) ile DİSK Uluslararası İlişkiler dairesi tarafından yürütüldü ve konferansa Friedrich Ebert Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği’nce destek sağlandı. Konferansta ILO-Türkiye ilişkileri, sendikal mevzuat ve haklar, çalışma mevzuatının uluslararası sözleşmelerle uyumsuzluğu ile çalışmanın geleceği ve insana yaraşır iş tartışıldı. Konferansa ILO ve ITUC’tan temsilciler, akademisyenler, araştırmacılar ve sendika uzmanları katıldı.

Doç. Dr. Aziz Çelik ile DİSK-AR uzmanları Deniz Beyazbulut ve Zeynep Kandaz tarafından yayıma hazırlanan kitabın birinci bölümünde Prof. Dr. Mesut Gülmez, Prof. Dr. Metin Kutal, Prof. Dr. Toker Dereli, Prof. Dr. Erinç Yeldan, Prof. Dr. Pir Ali Kaya ve ILO Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yönericisi Özge Berber Ağtaş’ın makaleleri yer almaktadır.

Kitabın ikinci bölümünde konferansa sunulan sözlü bildiriler ve tartışmalar yer almaktadır. Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aziz Çelik ve DİSK Uluslararası İlişkiler Müdürü Kıvanç Eliaçık, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Hukuk Dairesi Müdürü Makbule Şahan ve ILO ACTRAV-İşçi Çalışmaları Temsilcisi Sergejus Glovackas tarafından konferansta sunulan sözlü bildiriler burada yer almaktadır. Kitapta konferans sırasında gerçekleşen soru-cevap bölümlerine de yer verilmiştir.

ILO 100. Yıl Kitabı-Çalışma Hakkı ve Çalışmanın Geleceği Uluslararası Konferans Bildirileri e-kitap olarak yayımlandı. Kitabın kağıt baskısı ise yakında tamamlanacak ve dağıtımına başlanacak.

PDF formatında e-kitaba ulaşmak için buraya veya görsele tıklayınız.